Repair Cafés weer open

De meeste van de zeven Haarlemmermeerse Repair Cafés gaan komende maanden weer open. Er komt zelfs een achtste bij.

Met de strengere coronaregels zijn de Repair Cafés bijna een jaar dicht geweest. Ook de hogere leeftijd van de meeste vrijwilligers vormde een barrière. Door vaccinatie en versoepeling van de regels kunnen de Repair Cafés weer starten. ‘We worden elke week wel meerdere keren gebeld door mensen met defecte apparaten, die hopen dat ze weer terecht kunnen’, zegt secretaris Rien Wattel. ‘Het zal dus in het begin best druk worden. Een goed teken dat we zo gemist werden!’

image005Als eerste start Repair Café De Ark, Muiderbos 36 in Hoofddorp-Overbos. Woensdag 15 september gaan de deuren weer open voor iedereen met een kapotte koffiemachine, blender, fiets of broek enzovoort. De vrijwilligers zitten van 13.30 tot 16.00 uur klaar om ze te repareren. Of te vertellen dat er echt niks meer aan te doen is – dat kan ook, maar dan weet je dat tenminste zeker. Houd er rekening mee dat je soms even moet wachten. Laatste inloop kan meestal tot even na 15.30 uur.

De week erna gaat Repair Café Vijfhuizen op maandag 20 september open.  Badhoevedorp begint op woensdag 22 september. Dit is het enige Repair Café dat ’s morgens draait: van 9.30 – 12.00 uur en het start dan op een nieuwe locatie: het nieuwe Dorpshuis.

Op vrijdagmiddag 24 september gaat Nieuw-Vennep weer van start, in het Ontmoetingscentrum, Elemastraat 65, van 13.30 – 16.00 uur.

Zaterdagmiddag 2 okt. start Lisserbroek weer, 9 okt. Spaarndam. Ook Vijfhuizen en Zwanenburg gaan in oktober waarschijnlijk weer beginnen.

In december krijgt Hoofddorp er een Repair Café bij: in Het Kattegat aan het Skagerrak. Gezien de drukte in De Ark is dat een welkome aanvulling, de 2e dinsdagmiddag van de maand.

Tijdens de coronalockdown zijn heel wat reparaties door vrijwilligers thuis gedaan. Het Repair Café-telefoonnummer werd daarvoor druk gebruikt. Nu stopt die service en kan iedereen weer op de locaties terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *