Repair Cafés voorzichtig weer open

Op 16 september ging Repair Café Hoofddorp, in De Ark, Muiderbos 36 in Hoofddorp-Overbos, weer van start, na een lange coronapauze. Wel gebeurde dat met strikte regels, gebaseerd op de RIVM-voorschriften en het Arkprotocol. Daarin staat vooral de 1,5 m centraal, verder het voorkomen van groepjes.
Klanten moeten buiten wachten en worden door de gastvrouwen/heren om de beurt naar binnen gebracht. Ook binnen worden ze steeds begeleid en mogen niet zelf gaan rondlopen.  De reparaties vinden plaats in de kerkzaal, waar ruimte en ventilatie genoeg is.

Het is van belang dat deze regels worden opgevolgd voor ieders veiligheid en gezondheid.
Als een reparateur dat wil, dragen zijn klanten een mondkapje. Het Repair Café verstrekt die zo nodig.

Repair Café Haarlemmermeer is niet verantwoordelijk voor mogelijke coronabesmetting, maar verplicht zich optimaal de RIVM-regels voor veiligheid na te leven.
Twee praktische tips:
–    Kom niet allemaal meteen om 13.30 uur, vaak is het later rustiger, bv. tegen 15.00 uur.
–    Zie je een rij voor De Ark? Kom dan wat later terug!

Op dit moment wordt de herstart van 16 september geëvalueerd en wordt besloten of in oktober ook de andere Repair Cafés weer open kunnen. Ook zij maken een veiligheidsprotocol voor hun locatie.
Repair Café Badhoevedorp wacht minimaal tot 1 januari met weer opengaan; de ruimte is daar te krap en veel bezoekers horen tot kwetsbare groepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *