Vijf jaar Repair Café

Op woensdag 16 mei vierde het Repair Café zijn vijfjarig bestaan in De Ark. Om 15.00 uur was wethouder Tom Horn aanwezig om, namens de gemeente Haarlemmermeer, een peptalk te geven.

De wethouder noemde de gezamenlijke inspanning en het aspect van duurzaamheid  een voorbeeld voor anderen. De vrijwilligers ontvingen uit zijn handen een tasje van ‘Meer voor elkaar‘. Dit inititatief heeft als doel om een samenleving te ondersteunen waar mensen naar elkaar omkijken en waar zorg en ondersteuning op maat is. Op zijn vraag wat de moeilijkste reparatie ooit was, antwoordde een van de vrijwilligers dat dat een orgel was.

Een concrete bijdrage aan duurzaamheid – dat wilde het Meer-Minder-Fonds leveren met het Repair Café in De Ark. Met GroenLinks Haarlemmermeer en het natuur- en milieucentrum NMCX kon vijf jaar geleden een start worden gemaakt. De medewerkers van het Repair Café hebben de afgelopen jaren ruim 3000 reparaties uitgevoerd en er zijn nog vijf Repair Cafés geopend op diverse locaties in de Haarlemmermeer. Een mobiel Repair Café zal in september gaan rijden. Repair Cafe 5 jaar

Het feest werd gevierd met vrolijke gebakjes voor iedereen. Ondertussen gingen de reparaties ‘gewoon’ door. Fietsen zijn een specialisme van De Ark, met 4 – 5 ervaren fietsenreparateurs. Maar ook Senseo’s, dvd-spelers, kapotte kleding, krukjes en lampen enzovoort zijn welkom. Bijna twee van de drie reparaties lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *