Repair Café ’t Kattegat geopend

Op dinsdag 14 december om 13.30 uur is het achtste Repair Café in Haarlemmermeer geopend. Het is in wijkcentrum ’t Kattegat in Hoofddorp-Bornholm.

Ook in coronatijd gaat het goed met de Haarlemmermeerse Repair Cafés. Nu mensen meer thuis zijn, komen ze waarschijnlijk meer defecte apparaten tegen. Daarmee kunnen ze terecht in Repair Cafés. In Bornholm is een groepje enthousiaste mensen ontstaan rond wijkcentrum ’t Kattegat. ‘Wij zien in een Repair Café twee dingen: het opknappen van defecte apparaten, duurzaamheid dus, maar ook een prima mogelijkheid voor buurtgenoten om elkaar te ontmoeten en samen te werken’, zegt initiatiefnemer Dolf Schouten.

Op dinsdag 14 december was het zover: met de enthousiaste groep om hem heen ging in ’t Kattegat het 8e Repair Café van start aan het Skagerrak 328.
Wat kun je meenemen naar het Repair Café? ‘Kapotte fietsen, Senseo’s en andere koffieapparaten, cd-spelers en huishoudmachines, kerstverlichting en kleding, maar ook een wiebelend krukje of kapot kastdeurtje’, zeggen de vrijwilligers. Dolf Schouten: ‘Let er wel op dat er geen garantie meer op zit, want dan kun je beter die gebruiken; als wij eraan gesleuteld hebben, geldt die soms niet meer’. Reparaties zijn gratis, maar wel vragen we een vrijwillige bijdrage voor nieuw gereedschap, folders en tussendoor een feestje voor onze vrijwilligers.

In het Repair Café gelden de vaste coronaspelregels. Het zijn er vier: 1. controle van de QR-code bij binnenkomst; 2. mondkapjes ophouden; 3. 1,5 m afstand houden; 4. de medewerkers wijzen de bezoekers een vaste zitplaats aan.

Het Repair Café in ’t Kattegat is elke 2e dinsdag van de maand open. De eerstvolgende keer is dus dinsdag 11 januari van 13.30 – 16.00 uur; laatste aanmelding rond 15.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *