Eenmalig Repair Café Abbenes

Op donderdag 29 februari is er een Repair Café in Abbenes. Alle inwoners van Abbenes kunnen dan met defecte apparaten, kapotte kleding of fietsen naar Dorpshuis Het Praathuis aan de Hoofdweg Oostzijde 1730. Van 10.00 tot 12.00 uur zitten vrijwilligers van de acht ‘vaste’ Repair Cafés klaar, die bedreven zijn in allerlei reparaties. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage helpt de Repair Cafés nieuwe apparatuur aan te schaffen.

Geregeld houden de Haarlemmermeerse Repair Cafés zulke ‘mobiele cafés’ in kleine kernen, seniorencomplexen en bij evenementen. In 2020 was het Repair Café voor het laatst in Abbenes. Corona verstoorde de opzet dat elk jaar te doen.

Koffieapparaten, ook Senseo’s en Nespresso’s, stofzuigers en andere elektrische en huishoudelijke apparaten, tuingereedschap, speelgoed, klokken, fietsen en

kledingstukken: met dat lijstje producten kwamen inmiddels zo’n 6000 mensen de afgelopen tien jaar bij de Repair Cafés. Zo’n twee van de drie reparaties lukten. Als het niet lukt, kunnen de vrijwilligers vaak adviseren wat er nodig is of vertellen dat het nu echt weggegooid kan worden. Veel bezoekers zijn daar óók blij mee, omdat ze dat dan met een gerust hart kunnen doen. Zo dragen Repair Cafés bij aan duurzaamheid én zijn ze goed voor de portemonnee.

Op 29 februari kunnen bezoekers met hun apparaat, kledingstuk of fiets langskomen en dan met de reparateur kijken wat er gedaan kan worden. Aanmelden is niet nodig. Soms is er een kleine wachttijd. Bij Het Praathuis is parkeergelegenheid.

Voor meer informatie: telefoon 06 57408534.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *